Spušteni stropovi

Spušteni ili viseći stropovi (plafoni) izrađeni od gips-kartonskih ploča (KNAUF, RIGIPS, PLACO, LAFARGE, GYPROC) ili gips-vlaknastih ploča (FERMACELL) idealno su rješenje, kako za moderno uređene prostore, tako i za adaptaciju starijih devastiranih prostora i interijera. Spušteni ili viseći stropovi (plafoni) se najčešće upotrebljavaju za snižavanje prostora ili za sakrivanje instalacija u međuprostoru kao i za ispravljanje neravnog primarnog stropa.

Zbog višestrukih mogučnosti izvedbe moguće je izvesti nevjerojatno komplicirane oblike i forme čisto radi estetskih zahtjeva. Tako savršeno oblikovan spušteni strop postat će uskoro središte pozornosti u vašem stanu, uredu, restoranu, hotelu ili bilo kojem drugom objektu. U, oko i na spušteni strop moguče je ugraditi svaki oblik rasvjete što podrazumijeva sve vrste ugradnih i nadgradnih lampi, halogenki, LED traka, "zvjezdanog neba" od svjetlovodnih traka,...

Prednosti spuštenog stropa su brza i jednostavna montaža, mala cijena, u sustavu sa mineralnom (ISOVER, URSA, KNAUF insulation) ili kamenom (ROCKWOLL, KNAUF insulation) vunom poboljšavaju zvučnu i toplinsku izolaciju stropnih konstrukcija, imaju malu težinu cca 15 kg/m2, omogučavaju smještaj i sakrivaju instalacije vatrodojave, zvučnika, ventilacije, rasvjete te primjenom odgovarajučih vatrootpornih ploča mogu biti vatrootporni u nekoliko kategorija F30, F60, F90 ili F120 ovisno o debljini gips ploča.

U novije vrijeme na tržištu su se pojavili u spuštene stropove ugradivi sustavi stropnih grijanja i/ili hlađenja kao što je renomirani europski proizvođač Wavin. Ti moderni sustavi omogučuju učinkovito grijanje i hlađenje prostorija s malim utroškom energije, a ujedno kod njih ne postoji uvijek neugodno strujanje zraka (tzv. fen coileri). Tim sustavima moguće je i kod jako visokih prostorija postići ravnomjernu temperaturu u prostoriji (razlike unutar 1 stupanj C). Rigips Climafit ploče su kompatibilne sa sustavima navedenog proizvođača te se njihovom upotrebom radi odlične toplinske provodljivosti (manje od 0,5 W/(mK)), smanjuju gubici sustava, a ujedno se smanjuje i potreban broj grijačih tijela za oko 30%. Samo za usporedbu toplinska provodljivost obične gips kartonske ploče je samo 0,2W/(mK). Rigips Climafit ploče također služe za izradu Climafit Protecto sustava zaštite od elektromagnetskog zračenja (GSM signal, WiFi, ..).

Kod izrade spuštenih stropova u vanjskom području koristi se AQUAPANEL cementna ploča. Ona se odlikuje vodootpornošču bez ekspandiranja ili mrvljenja, otporna je na vlagu i vremenske utjecaje, dokazala se u promjenama smrzavanje-odmrzavanje, stabilna konstrukcija od portland cementa omogučuje joj dugi vijek trajanja, otporna je na savijanje i udarce, siguran je i higijenski materijal te je negoriva. AQUAPANEL cementna ploča je idealna ploča kao podloga za žbuku sa vanjske, straga ventilirane zidove ili zidove s direktno pričvrščenom oplatom.

huisg
medalja2
medalja3
medalja1