Radovi sa FERMACELL pločama

RADOVI SA FERMACELL PLOČAMA

FERMACELL gips-vlaknaste ploče se sastoje od gipsa i papirnatih vlakana koja se dobivaju postupkom recikliranja, bez dodatnih vezivnih sredstava. Neškodljive su u pogledu biologije građenja. Izrađuju se u raznim debljinama, a već je sa debljinom 10 mm moguće izvođenje konstrukcija klase vatrootpornosti od F 30 do F120. Enormno su opteretive, npr. Fermacell ploča od 12,5 mm nosi 50 kg po tipli, 30 kg po vijku i 17 kg po kuki za sliku s učvršćivanjem čavlima.

Za vlažne prostorije (npr. kupaonica i kuhinja) koristi se Fermacell Powerpanel H2O. To je građevinska ploča od lakog betona s cementnim vezivom i sendvič strukturom. Negoriva je i odgovara građevnom materijalu klase A1.

FERMACELL Powerpanel HD za vanjsku primjenu je sendvič ploča s cementnim vezivom i armaturom od staklenih vlakana uz dodatak lakih agregata, a koja se postavlja izravno kao ploča koja nosi žbuku u vanjskom području. Odlikuju ju visoka tlačna čvrstoća, čvrstoća na vlak pri savijanju te mala težina. Primjenjuje sa kao nosiva ili ukrutna obloga kod zidova koji se izvode s drvenim pločama, odnosno kao obloga ventiliranih ili neventiliranih fasada s trajnom zaštitom od vremenskih utjecaja. Sastav materijala je čisto mineralni bez zapaljivih sastavnih dijelova.

FERMACELL estrih-elementi se sastoje od dvije međusobno zalijepljene ploče debljine 10 mm ili 12,5 mm. Te dvije ploče su međusobno spojene s pomakom, tako da nastaje zub (falc) širine 50 mm. FERMACELL estrih elementi su u ponudi sa i bez različitih izolacijskih kaširanih slojeva. Polaganje se izvodi kao plivajući pod u "razvučenom spoju". Nakon otvrdnjavanja ljepila se po estrih-elementima može odmah hodati što omogućuje sljedeće radove tj. polaganje podnih obloga.

Kod podnih grijanja se uglavnom primjenjuje FERMACELL estrih-element 2E22 debljine 25 mm, kao sloj koji raspodjeljuje tlak te kao podloga za podne obloge.

FERMACELL AESTUVER ploča služi za izradu obloge za protupožarnu zaštitu čeličnih trapeznih profila stropnih konstrukcija F 30-A do F 90-A i F 30-AB do F 90-AB u unutarnjem i vanjskom prostoru kod opterećenja prema gorenju odozdo s željenim oblikom izgradnje krova.

Vama na usluzi od 1994.

Kvaliteta, brzina, pouzdanost